Viser arkivet for desember, 2011

Foreningen Alle kan bli rusfri bør få gaven.

Dette har jeg også nevnt tidl. i ett kommentarfelt. Synes Øyvind Arntzen og co. gjør en kjempejobb, var i sommer nede og besøkte båten m\s Bergvåg etter Hav(b)rus-prosjektet deres. Vår nyvalgte ordfører hadde vært der tidl. på dagen også.

sa lesernes julegave.

Fåreslår DIORAMA Sang, Dans,og Drama. De engasjerer ca 200 barn ,og ungdom på en suveren måte.Der får alle være med, alle får prøve seg. Mitt forslag har blitt satt under kommentarer, men det er ment som et eget forslag. Derfor dette også

Julegaven bør gå til Sarpsborg rødekors

Jeg synes julegaven i år bør gå til de fra rødekors som jobber på Ullerøy leirskole i uke 27 hver sommer.
Det er en leir for enslige mødre med barn, som blir arrangert av Sarpsborg rødekors. De er en kjempe koselig gjeng, som alltid er blid å hyggelige. Masse fine aktiviteter for både barn og voksne på dagtid og hyggelige kvelder med bingo spill for store og små. Og om været tillater det eller ikke, så bader vi flere ganger om dagen. Barna mine ønsker å være der år etter år, til og med min eldste på 15 vil tilbake. Selv om det verken er tv eller data tilgjengelig der.. Det er en ordentlig “gammeldags” ferie i en uke.. Så jeg synes virkelig at de fortjener det beste, da de faktisk gjør dette frivillig hver sommer.. :)

SA-lesernes julegave til Six Wings Gospel

Jeg synes Gospelkoret – Six Wings Gospel bør få SA- julegave.

Koret – som har tilhørighet i Sarpsborg Frikirke består av sangere fra 16 – 67 år. Glad gospelsang med et kristent budskap, fremført av sangere som er hjulpet fram av folk som kan håndtere alle strengene på en gitar – pianister som kjenner de svarte tangentene svært godt – og hjulpet av en batterist som gjør jobben enkel for alle.

Six Wings Gospel har stort fokus på det sosiale, og dirigenten Ingebjørg Rangøy Sjåland brenner for at alle skal bli sett og hørt – men sangen står selvfølgelig i fokus, og hun er opptatt av å utfordre nye til å prøve seg som solister – noe som virkelig har slått til.
Koret ønsker å delta på ulike arrangementer og prosjekter. Gjennom året har koret arrangert og deltatt i workshops. I høsthalvåret har koret laget eget prosjektkor – hvor også ikke-medlemmer ble ønsket velkommen inn. Hele 40 personer var med i julekoret. Det har blitt sunget ved mange anledninger- og gudstjenester, og egen julekonsert ble nylig avholdt i Filadelfiakirken med meget godt frammøte. Jeg synes at koret fortjener all oppmuntring og støtte og er verdig til å motta SA-lesernes julegave.

Sarpsborg Bordtennisklubb

Sarpsborg Bordtennis fortjerner årets julegave 2011. Klubben har denne sesongen takket ja til eliteserie-spill. Dette fordi ledelsen i klubben så en løsning på vår hjemme-arena situasjon etter mange nederlag i kampen om nye lokaler. Klubben skulle intergreres i den nye flerbrukshallen i skolebygget, som skulle bygges ved Stadion. Dette falt i grus, da raset gikk i det planlagte området. Vår klubb står igjen på stedet hvil når det gjelder gode lokaler for og drive vår idrett på et høyt nivå. Vi må låne lokaler der det måtte være ledig, når vi skal ha hjemmekamper. Vi har liten mulighet til og drive salg og tjene penger på våre arrangementer, og vi kjemper en hard kamp om sponsor-penger her i vårt område. Vi har flotte ungdommer som ligger høyt oppe på rankingen i Norge i sine aldersklasser. For og kunne drive vår klubb og flotte idrett er også vi avhengig av penger. Eliteseriekamper spilles ikke bare i hjembyen, juniorene våre må også utenbys for og få matchet seg i turneringer og på trenings-leire. Bordtennis er en sport som kan drives fra man er 6-90 år, og det er en sport i fremgang. Julegaven fra SA hadde vært et kjærkommet bidrag til vår klubb, med tanke på det dårlige treningslokale vi har på Kirkegaten skole, dette lokale har gått ut på dato for lenge siden både med tanke på det sanitære og inneklima. En slik julegave hadde gitt klubben muligheter til og satse ekstra på den yngre garde, og for å kunne ha økonomiske muligheter for og holde plassen i elite-serien i Norge, og ikke minst få økt interesse for denne flotte sporten her i Sarpsborg. Alle idretter er avhengig av penger for og kunne drive sin sport og utvikle talenter, ved siden av ildsjelene i klubben og foreldrene til barna. Bordtennis er også sporten hvor de funksjonshemmede kan hevde seg, det har Norge flere flotte eksempler på, vi er i toppen internasjonalt. Flere penger til klubben kan bidra til at vi kan markedsføre oss bedre utad i Sarpsborg distriktet, og vekke interesse hos potensielle nye bordtennisspillere.

Mitt julegave forslag.

Jeg synes at alle de frivillige som jobber på varmestua skal få julegaven,de gjør en kjempejobb.

Greåker Musikkorps' julekonsert nr.40, gave til "Varmestua".

I 1972 startet Greåker musikkorps sammen med Hafslundsøya sangkor med julekonserter i Tune kirke. Det ble en meget populær konsert, flere år har ikke alle som ønsket det kommet inn pga. full kirke, det ble derfor arrangert 2 konserter samme Søndag, slik alle fikk komme inn. De første år gikk kolekten til menighetsarbeide , men de siste 25 år har alt overskudd gått til
" Varmestua", som en gjennom snitt blir det mellom 5000,- og 10000,-kr. pr.år. i 25 år, det blir
en anselig pengegave. I år avholdes julekonsert nr. 40 (et jubileum), siste Søndag i advent.
Dette synes jeg er et meget godt tiltak av Greåker musikkorps , av den grunn fortjener de
SA-julegave.
JEHOLM

Frelsesarmen fortjener denne gaven

Jeg syntes at Frelsesarmen gjør en fantastisk jobb med de “fattige”, med utdeling av mat, julegaver o.l. Viser til artikkelen om de i SA her om dagen hvor de blant annet skriver om at behovet er nok større enn de tror, da noen syntes det er ydmykende og ta kontakt med de. Folk kan være anonyme når de tar kontakt og Frelsesarmen kan også komme hjem til folk. Helt fantastisk. Behovet blir bare større og større for hvert år, og spesiellt barna som lever i en fattig familie lider mere enn vi tror. Frelsesarmen kan også ta med barna på aktiviteter som kino o.l. Takk for at de finnes disse englene :-).

Stolt og engasjert NRF'er

Det er mange som fortjener en påskjønnelse for frivillig arbeid og mange saker er viktige. Jeg vil denne gang fremheve tillitsvalgte i en interesseorganisasjon av funksjonshemmede, nemlig Revmatikerforbundet (NRF) Det er på tide at denne tålmodige gruppen, som jobber i det stille, men som gir et tilbud til alle personer med revmatiske sykdom og muskel- og skjelettlidelser, gis oppmerksomhet. 150 nye barn får en leddsykdom hvert år, og i går leste vi om Sparta-spilleren som har Bekhterev. Det er mange unge som får diagnosen Sjøgren, Bekhterev, Lupus, leddgikt osv. Ikke minst er Artrose en kjent revmatisk diagnose som utvikles for personer som har drevet idrett Genetisk betinget er de fleste, dessverre, men ca 20% av befolkningen har en revmatisk plage !
Revmatikerforbundet gir gode treningstilbud, som er en nødvendighet for å fungere i hverdagen for mange. De gir sosiale arenaer, studieopplæring, setter fokus på forskjellige temaer gjennom møter som er åpne for alle, og er der for alle som har fått en diagnose og de som går i årevis uten å få det.
Tillitsvalgte har gjort en solid, god jobb og påvirker hele tiden det offentlige helsevesen for at ALLE med en revmatisk lidelse,- og derved også tilhørende familie, skal få en bedre hverdag. Nå er det på tide at denne gruppen fikk en påskjønnelse for sin innsats.

SA lesernes julegave

Alle kan bli rusfrl.. Hav(B)rus 2011 fortjener den julegaven tra SA. Det foreningen Alle kan bli rusfri gjør for rusmisbrukere i Sarpsborg og omegn, det er ehn helt fantastisk jobb. Ønsker og håper at dem får den julegaven :-)